Minum air gula

Hai nk tanya, kita kene minum air gula sbb berat naik mendadak je ke atau mmg setiap kali pregnant akan minum jgk air gula walau sekali?

14 Balas

Saya sebab sebulan tu berat naik mendadak, extra 2.7kg sepatutnya kena naik 500gram je. Terus kena minum air gula 🤣

3y ago

Doc bagi tips kalau tanak berat badan naik mendadak. Makan je macam biasa, kuantiti pun sama. Incase lapar, makan kekacang or buah. Tapi tulah saya time pregnant selera makan ni bertambah2 😂😂

Dan jangan risau, air gula sedap je.. Sy minum ok je time suam2 tu, manis sikit jer dr Starbucks 😜😜

kalo sy dulu mnum air gula smpai 4 kli sbb brt naik mnddk stiap kli check up.. tp xd kncing mnis pun

biasa dua kali. tp kalau berat naik. doktor akn monitor and repeat air gula. takut gdm