6month soon .

pejam celik lagi sebulan yusuf dah nak masuk 6bulan bmakna yusuf dah boleh mamam yeahhh ibu pun dah start busy study pasal pmakanan dia . ibu2 ada tak tips or pgalaman pmakanan utk baby 6bulan ? patut start kasi makan apa dulu ea ? boleh kongsi resepi dop ? meh share sikit hee saya ibu baru byk lagi kena belajar dgn ibu2 yg bpgalaman kat dalam ni 😊

2 Balas

sama la baby usia kita. Doctor suruh start bagi puree buah sayur dulu utk baby dpt fibre dan membuang dgn bak lepas tu baru start bubur nasi. sy dah try pear, carrot,labu, apple. steam buah lepas tu blend dgn tambah susu baby sikit. so biar creamy sikit. skrg try bagi bubur nasi je dia dah tak nak pula. sy buat bubur nasi tambah dgn buah dan blend sekali. baru dia makan

4y ago

baikkk terima kasih kongsi ☺️

bubur kosong. Kalau dh pass bru tmbh sayur. Pstu tmbah buah sbg snek. Aur kosong pstikn minum utk elak sembelit. Gunakn 4days rules. Dh nk masuk 7bln dh boleh bg protein mcm aym, ikan, daging.