Sembelit

Hai nama saya ain, Saya pregnant baru 8wks . Nak tanya, Macam nak kurangkan sembelit ya ? Sebab kerap sangat jadi, bila saya nak membuang, mesti saya takut, sebab sakit , Dan saya juga ad buasir , buasir belah dalam, bila najis nak kluar tu, aduhai , sakit sangat2 , Tiap kali membuang , tiap kali la bturut dengan darah . Saya ada baca dalm google, kalau minum jus buah prune, boleh melembutkan najis. Tapi risau jugq, boleh ke minum ?

23 Balas

Ada try susu ibu hamil tak? Kalau saya minum susu tu pagi2 mmg senang buang air besar. Sy minum tiap mlm je sbb takut berat naik mendadak