Badan lemah

Hai nak tnya lah untuk awal kehamilan badan kita akan jadi lemaj dan cepat letih ke?sy anak first mgandung ni..bdn rasa letih sgt dan cepat penat.baru 7minggu kandungan.sape² boleh kongsi pgalaman ...

13 Balas

Sy pun anak first tp masa awal mengandung tu mmg rasa penat sgt. Balik kerja terus rasa nk tidur. Perjalanan pergi kerja pun dh rasa penat sgt, mmg tertidur waktu kerja 😅 mmg normal katanya utk rasa badan penat sgt awal first trimester tu

betul..lpas solat xsempat nk buka telekung pun dh bring kt sejadah trus ttdo..msa bln puasa igt letih sbb meniaga & puasa..rupa2 preggy baby first juga..lpas tau preggy trus alah teruk..skrg trimster 2..alhamdulillah dh mkin baik dr alah..

mmg macam tu . just keep positive . pastikan yg suami faham keadaan ibu mngandung .. awal preggy mmg mcm tu , nnti bby dlm perut makin mmbesar pun kita akn rasa bnda yg sama macam awal preggy ni . letih dan nak rehat spnjang masa ..

Betul sis.. saya pun baru 1st trimester.. mmg badan penat gila. Takde mood nk buat apa apa. Nak masak pun kadang2 malas sbb penat.. pastu asyik ngantuk. Hehe. Tapi apa apapun enjoy first pregnancy okay. Best moment ever♥️

hiii sama macam saya masa 1st trimester. sangat2 letih dan penat. kena pulak haritu bulan puasa, cuba juga untuk puasa tapi takboleh :( normal tu untuk awal trimester. memang kena lebih dan banyakkan berehat ye ❤️

Betul.. mmg rasa letih sgt. Jln sikit pon rse penat.. saya prefer utk bring dan rehat sbb ada pengalaman terlalu aktif masa awal mengandung dan miscarriage.. jd sye pilih utk berehat jek, naseb pkp buat keje dri rumah

sama dgn sy sis tgh mengandung anak pertama.bdn cpt sngat rasa penat.kadang baru naik tangga pun dah nafas tak sampai. paling teruk sy kuat tidur siang.

Sama mcm saya sis. Letih yang teramat , kat office rasa nk tidur je dgn pening kepala lagi, terpaksa resign dari tmpat kerja sbb tak larat dah😂

semua tu pembawaan baby , lain2 org klu mcm sy kita sama sbb sy sgt penat d awal preggy so sy akan byk baring n tido

sama...xbuat apa pn rasa penat..nk masak pn xlalu..mcm baru pas lari 100m gayanya..baring je