Vitamin dari klinik

Hai nak tanya..korg ade x experience lepas makan ubat dari klinik tu contoh multivitamin pils,acid folic pils..akn rasa mcm loya nk muntah ?ke sy sorg je macamtu..sy 6 weeks pregnant 🌸

2 Balas

Yep sis..mmg tu simptom dia..nurse kk pesan kt sy, nk elakkan merasa sume side effect tu, makan ubat just b4 tdo..cuma make sure, 2 jam before tdo sis jgn mkn pape la..biar perut kosong..dh nk tdo, br mkn ubat tu..sy dh 38wks 5days ni..alhamdullillahhh xde merasa simptom2 tu kecuali sembelit je la..mmg payah nk berak..tp jgn stress sgt sis..2-3 hari akan berak la nnt tu..rajinkan minum air putih n juice buah la ek..

yee. sy pun mcm tu tpi.. jngn ssekali skip makan ape yg kk bagi