Anak batuk

Hai,, nak tanya..kalau kita bawak anak kita 1 tahun 3 bulan yang batuk berkahak ke klinik..biasanya pihak klinik buat apa? Apa ubat yg doc akan bagi kalo anak batuk berkahak ni?

3 Balas

biasanya doc akn bgi ubat yg bsesuaian dgn check up anak...tp anak sya bru² ni pn batuk bkahak dn slesma...doktor bgi ubt batuk, buang kahak/hingus dn antibiotik

Doktor akan check pernafasan anak. Ada kahak atau tak. Check tekak. Lepas tu bagi ubat atau neb. Depends on tahap kesihatan anak awak.

bg ubat yg sesuai. setahun dh boleh mkn ubat