Baby batuk Teruk

Baby baru 2month,batuk teruk 3week,bila g klinik xde ubat.. doc ajar tepuk blkg bby.. Today i pergi tuk bby yg berkahak...

1 Balas

Anak sy kalau batuk..sy amalkan 3 cara nie.. 1) LEMON (Lemon Socks) - Mandikan dgn lemon..atau pakaikan dgn stokin.. - Lemon bagus utk kurangkan kahak.. 2) BAWANG PUTIH (Garlic Socks) - Bakar seulas bawang putih tanpa buang kulit, lenyekkan & campurkan dgn minyak zaitun.. - Sapu minyak kt tapak kaki anak & pakaikan stokin.. - Utk permulaan, sapu sikit dulu sbb bawang putih agak panas.. - Bawang putih bagus melawan bakteria & virus.. 3) KUNYIT HIDUP - Ambik seinci kunyit, tumbuk halus & campurkan dgn minyak zaitun@minyak kelapa dara.. - Sapukan kt batang hidung, dada, ubun-ubun & tapak kaki anak..

5y ago

most wc..😊