Hai nak tnye

Bahaya tak kalau batuk teruk . Dah berkahak untuk ibu pregnant ? pegi klinik klinik bg ubat batuk je .. batuk dah lama

2 Balas

Bgantung gak dgn condition batuk tu sis. Kalau sampai xbole bnafas kena cepat2 ke hosp. Sy pregnant dulu pun batuk sampai sebulan. Try makan mcm2 pun xjln. Sampai 1 tahap sy mcm susah sgt nk bnafas even baru 11 minggu. 3 hari berturut amk neb and hari ke 4 pun xbole bnafas, pergi hosp terus warded. Siap sempat masuk red zone 😣 2 minggu warded. Sebab xbole xray doctor pun xbole bg diagnose tepat punca. 1st week treatment utk jangkitan kuman tapi xberkurang. 2nd week treatment utk asthma. Baru ok. Then doctor diagnose asthma induced pregnancy. Jrg tjadik tpi bila pregnant ni mcm2 la sakit yg xpernah kena bole dtg. Alhamdulillah lepas bsalin slowly asthma sy hilang 😉

4y ago

Baby da 6 bulan 😉 Alhamdulillah sihat2 je. Hopefulluly sis & baby pun sihat2 gak ☺️

same dgn saye, saye first trimester dah 2 minggu batuk.. doc bg ubat batuk, antibiotik, semuaaa.. takut nak makan banyak2. bile perlu je makan. tpi masalahnya tak baik2 😢