SUSU IBU MEGANDUNG

Hai nak tanya waktu minum susu ibu megandung se eloknya slpas sarapan pagi atau sblm makan?

9 Balas

Bila pun boleh tapi jangan minum terlalu banyak sebab takut kena kencing manis. Dan jangan minum sus waktu makan iron tablets sebab nanti iron tablets tak dapat di absorb Oleh badan

5y ago

Saya xikot sukat yg di saran kan.. Sbb mcm xblh telan plk.. Saya kurangkn

Sy minum farm fresh kurma 2 gelas sehari..susu tu tak menyebabkan kncing manis ye mcm anmum ye..doctor kata apa je susu tp kalau bole yg kurang atau tanpa gula..

Sy biasa mnum mlm..sbb siang buzy kerja tkde masa nak bancuh n nak suami bancuh klau bancuh sndri rsa mcm tk sedap 😅

Saya blm mnum susu lg..klau mnum je, msti muntah truk.. sblm ni mnum anmum, mngkn xsesuai.. ada cdangan susu lain x?

5y ago

Iya lh sma lh sya pun cam tu jg knpa yah blh cam tu apa penyebabnya

Sy minum pagi dan malam. Waktu pg sy minum 2 jam selepas makan acid folic. Tp sy minum fresh milk je.

Cuba tgok buku pink. Kat sana ada mention waktu plg sesuai utk minum susu.

5y ago

Blm buat lg sis,sbb doc ckp tggu npk heartbeat, tp blh minum dlu dia ckp.. Saya trlpe plk nak tye doc ari tu.

Boleh minum time sarapan

Sy minum waktu pgi...huhu

5y ago

Ok tq

Susu