Sembelit

Hai. Nak tanya, time korang preggy, ada sembelit x? Mcm nk buat jd lawas. X selesa laa nk membuang?

39 Balas

Ada dan saya time tak preggy pun jenis sembelit. Haha cara nak bg lawas saya minum teh tarik setiap pagi. 🥶 jangan ikut jejak langkah saya huhu

saya sembelit teruk jgk masa awal prgnant, cuba sis amalkan mkan buah betik, pisang, sayur2 hijau n minum air secukupnya inshaAllah ☺️

bebaru ni saya kene sampai buasir... aduhaiii sakitnye... akhirnya makan bendi bqru meluncur keluar... bila makan buah x jalan pun....

Sis kena bagitau dr kata sembelit nanti dr bagi ubat senang membuang . Sbb sy jenis sembelit jugak then bagitau dr , dr kasi ubat .

Ada. Awal kandungan truk jugak. Minum air masak and mkn betik. Last2 sy mkn ubat tuk sembelit alhamdulillah lega

Minum air bnyk, mkn buah, sayur bnyk. Ambik oat. Dan kena tau ape jns mknan yg buatkn awk jd smbelit

Saya preggy 34weeks dan ada sembelit lately...Saya letak chia seed dlm minuman..Alhamdulillah ok

Banyakkan makan buah betik dan buah buahan yang lain. Air masak jangan kurg drpd 2 liter sehari

amalkn buah sis.. saya memula sembelit tp jadikn buah as snack alhamdulillah senang membuang.

yes sis sya mmg mcm tu. tp sya amalkan mnum air byk2 then mkn syur dan buah2an