Prosedur Bersalin Gov Hosp

Hai, nak tanya.. Sy dah 34 weeks.. Bole share prosedur bsalin di gov hosp.. Bole share step2 yg sy perlu buat.. Tq

7 Balas

Kalau dah ada tanda tanda nanti boleh pergi daftar kat dewan bersalin , bawa buku pink dan ic . Nanti selalu nya dorang akan suruh sign borang persetujuan untuk menunggu katil dengan borang untuk suami teman masa bersalin dalm labour room . Lepas tu masuk dalam check blood pressure , check bukaan , dah boleh tukar ke baju pink . Then kena tunggi untuk katil kosong sebab sekarang semua hospital katil sentiasa penuh