Darah nifas

Hai, nak tanya saya dah dua minggu kuar coklat2 pastu stop dua hari tak keluar apa apa dah, tapi esoknya keluar darah setiap 3 jam dah half pad darah keluar (dah 4 hari dah) Tu nifas ke atau period eh? Hari ni dah 46 hari habis bersalin .pls help 😢

2 Balas

Jika tak silap saya, Darah nifas mengikut agama islam, tempohnya adalah 60 hari.. Sis bru 46 hr.. Jd ia dikira sbg darah nifas.. Jika sy salah, mohon maaf trlbh dahulu ye

dikira nifas selagi belum 60 hari