Bersama selepas Czer

Hai nak tanya, normal ke tak sakit ketika bersama selepas bersalin czer? Waktu tu dah lebih 100 hari. Dah foreplay, dah guna pelincir tapi bila penetration berlaku jadi sakit teramat sgt tak boleh nak masuk pun😭 Vaginismus ke? Kalau nak dapatkan rawatan or jumpa Dr mcm mana prosedur? Takkan nak simply terus pergi je.. sedihnya😭

8 Balas

Awk cuba try yg ni utk naikkan mood bersama dan tenang. Plus akan keluar natural pelincir lebih better. https://instagram.com/wooman.co?igshid=YmMyMTA2M2Y= In sha Allah, saya harap membantu. Nnti sblm berasama lift up mood dulu, mkn malam romantik ke, tgk wayang romantik ke, pi hotel or honeymoon stay ke. Nnti klu masih prob, dptkn nasihan doktor and maybe cuba rujuk cara tradisional yg ok

Tu normal.Bila czer.Nampak da baik dari luaran.Dalaman kena jaga.Makan masa.Jangan angkat berat.Jangan minum ais.Jangan nak capai benda tinggi2.Banyak nak kena jaga dan pantang dari bersalin normal.Skrg ok la tak rasa apa2.Nanti da berumur macam2 rasa.Hehe😀

mungkin sis masih takut2. boleh bincang dengan husband. luah kat husband. lau tk jd jugak kena jumpa dr. kawan sy 7bulan baru bsama. dia cakap dia gerun. tp lepas je bsama terus lekat yg num 2🤦. subur sangat😌

Mungkin sis takut2 fikir mcm2 jd badan auto jd bawah xterbuka dan sakit jdnya. Cuba tenang2 bincang dgn suami dan amik mood dlu g jln2 ke mkn2 ke bg naik mood. Kalau xok pg je la klinik

normal sis kalo sakit sbb even luka czer kita kat luar da nampak sembuh tp sebenarnya luka kat dalam masih belum sembuh...

sya dulu baby masuk 5 bulan baru berani nak bersama🤭

kalau dah foreplay,dah guna plincir, btter jumpa dr

try makan jamu. mungkin Dalam Masih kembang lagi.