Buku pink

Hai nak tanya.. mcm mana nak bukak buku pink ? Kalau pergi kk boleh bukak buku terus ke ? Ke kena buat appointments dulu ? Mcm mana nak buat appointment? Kena bawak apa ea nak bukak buku pink ? Saya dah masuk 6 minggu.

34 Balas

Kena buat appointment dulu, cakap je kat counter nak appointment buku pink, nanti dia mintak IC & bagi tarikh appointment. Dokumen lengkap bawak bila dah dapat tarikhnya shj.

hari ni sye msuk 7minggu 3hari...g kk nk bukk buku xpi dye swo tunggu lg 2mnggu dye bgi trikh.....hari ni dye scan dulu.....mking kne 10mnggu mcm ni kot bawu bole bukk ..

sy pegi je terus aritu masa 8weeks..😂terus nurse buatkn..walaupn xcomplete sgt..sbb kedai potostas ttup PKP... bg yg mane ada je..

Bergantung dgn tempat...sy buat kt KD call dulu misi suh dtg buat apptment...n next apptmnet dtg jz bawak copy surat nikah...

Sama. Saya khamis ni 6 minggu. Tak pergi buat buku pink lagi. Ni anak first. Saya pun taktahu procedure dia mcm mana.

1y ago

perlu scan dekat klinik swasta dulu ke sebelum buka buku pink

Boleh jak pegi kk utk buat buku pink.. Bwk brg2 yg dikehendaki.. Salinan Ic ibu n suami, sijil nikah n gbr scan baby klu ada

Tgk tempat jugak. Saya check up kat kk kl masa 6 minggu aritu dr bg tarikh untuk buka buku minggu ke 9. Ape2 call dulu tnya

Better call klinik dulu. Nanti nurse yg akan set date bila kena dtg. Ada sesetgh klinik ada harinya utk buka buku pink.

Klu sempat nurse akn bukakn terus,klu tdk nurse akn bgi appointment..bawa fotocopy sijil nikah,ic suami isteri..

Saya pegi je kat kd masa tu sebab tu paling dekat dgn rumah , masatu saya 8 week . Bawak sijil nikah je masa tu