Angin dalam badan

Hai nak tanya, macamane ye nak hilangkan angin dalam badan? Kadang sampai bisa perut jadi sebab angin. Nak tidur malam susah, bangun pagi pun tak selesa. Ada org kata jangan minum eno sebab bergas. Macamane ye nak buat? Tak selesa betul rasenye.

4 Balas

minum air suam, urut2 sikit badan bg sendawa / kentut. Jalan2/ senaman ringan yg termampu. Sy 1st trimister ni menangis masa time mkn,lapar, tp loya... nk mkn takut muntah. minta suami urutkn belakang dgn lengan sampai sendawa banyak. baru selera mkn.

sama mcm saya. saya minum teh halia, air suam selalu pastu bila tido tu saya meniarap sebelah badan. cth meniarap pastu kaki kiri lipat keatas sampai peha bertemu perut. so x penyek perut tu

Saya minum air kosong panas, dan pastikan perut x kosong / makan on time. Kdg2 byk bergerak/berjalan pun membantu

Mungkin boleh cuba teh halia. Saya pun banyak angin. Membantu untuk saya.