sekeliling mata kering dan merah

hai nak tanya , kenapa ya anak mata saya keliling mata dia selalu kering dan kdg2 merah . anak saya 3 bulan lebih . ada tahu tak lotion apa2 untuk letak ?

sekeliling mata kering dan merah
5 Balas

Pernah rujuk doktor? Ada banyak faktor yang boleh dipertimbangkan. Antaranya - Alah dengan habuk - Alah dengan sabun - Alah dengan susu formula (jika beri) Nak kepastian, perlukan pemeriksaan lanjut daripada doktor. -

anak sy pun cm ni kdg2. sbb anak suka gosok mata dia. x lama tu dia akan back to normal. klu masih merah lagi mata anak sis, sila rujuk dgn doktor ye.

mungkin anak gosok mata terlalu kuat nie sbb anak tak pandai nak kawal tangan lagi..

jangan letak produk sebarangan pada baby ya puan. better pegi klinik refer doktor.

baby slalu gosok mata ke? baby ade main air liur pastu gosok mata tak?

5mo ago

haah ada , dia suka isap jari so klau mengantuk jari yg dia isap tu la tenyeh mata . yg belah tu juga suka merah and nmpk kering . baca komen sis ni bru perasan tadi . yg sebelah lagi ok jaa jrg2 nk merah or kering .