Bentan selepas bersalin

Hai nak tanya kalau da habis darah nifas still boleh kene bentan ke??? Apa beza darah bentan dgn darah period??

6 Balas

darah nifas max 60hari. selepas 60hari yakin dah suci tu dikira darah period. kalau selepas 60hari masih keluar coklat2 tu dikira darah istihadah. maaf sy xpernah lagi dengar bentan keluar darah😅

1y ago

sebab saya masatu lepas habis darah nifas selang 4hari saya keluar darah plus demam mengigil. akak saya cakap sebab da lama tak demam dan tu darah period. tapi mil saya cakap saya kene bentan, dia kata bentan pun boleh keluar darah. ada orang tu sampai masuk hospital 😂 sedih betul rasa