Period dalam 40hari berpantang

hi mommies , saya ada sedikit soalan berkenaan period selepas 40hari , i mean saya harini baru masuk 40hari berpantang tapi dah keluar period sebab darah agak banyak cuma takpasti samada darah bentan atau period . tapi saya takde sakit yang macam bentan tu . ada yang dah pernah alami ke macam saya? normal atau itu darah bentan? i really need help

2 Balas

nifas maksimum 60 hari dlm islam.. jikalau kata telah berhenti darah selama 15 hari, kemudian slps 15 hari ada keluar darah blk baru dikira haid.. klau belum cukup tempoh 15 hari berhenti Dan ada kluar darah itu masih nifas.. tempoh maksimum nifas 60 hari..

Nifas lagi kot. Saya pula prnah dah stop darah 1 minggu lebih. Tiba2 hari ke-50 kluar fresh blood merah lagi slama 2-3 hari juga pastu stop 😅 bnyak juga mcm period jumlah nya. Tp 2-3 hari stop lagi so saya anggap masi nifas.