Berat baby

Hai, nak tanya . Kalau berat baby 2.2kg 33weeks di kira baby besar ke ? Perlu refer hospital ? Sbb checkup kt KK then dokter nak refer kt hospital #firstbaby

12 Balas

Saya scan ritu masa 33w berat baby 2.4kg ja.. Hari nie kena refer pakar O&G sbb gdm on diet.. Sekali doc scan berat baby dah 3.8kg (36w2d).. Terus doc suruh czer ja sbb takut bahu baby tersangkut & patah.. Klu ikut due date 17/11 nnti.. Tadi pakar bagi tarikh czer 3/11.. 2/11 pagi dh kena masuk wad..

4y ago

ohh mcm tu.. terima kasih sis.. sy jd tpikir² pulak.. sbb nurse ckp akn call.. mgu dpn sy checkup kang dia mrh sy balik pulak🤣🤣