Muka breakout teruk..

Hai nak tanya ada tak mommies yg kulit muka breakout teruk camni?? Pakai apa yg nak kurangkan kulit kering?? Tak boleh tahannya kulit naik jerawat n kering pedih dah try pkai momma choice.. Neutrogena pun still tak ok kulit..😢😢 Sblum pregnant tak pernah ada alahan kulit atau apa2..#ingintahu #pleasehelp #firstmom #firstbaby #bantusharing

Muka breakout teruk..
9 Balas

Kalau kering biasanya pakai pelembap tp tulah..nak cari yg serasi ni kena hati². Hormon time mengandung ni blh trigger mslh kulit. Sy pulak muka jd bersih elok tp badan naik jerawat. Stres gakla tgk kan tp nak buat camna. Kena tahan dan sbr je la smp beranak nt 😅

sis cuba pakai bedak sejuk... klau dah try skincare msih jgak x jalan redakan sakit tu guna kan bedak sejuk hormon ibu mengandung nieh insyaallah lepas bersalin nnti hilang lah tu ☺️

mommy cuba pakai pelembab... pencuci cari yg tak ada buih... saya pakai alhamdulillah masa mengandung pun tak ada sensitive...saya pakai product yg ada warranty 90 hari..

2y ago

Sy dah pkai pencuci xde buih dgn pelembab masih sama.. Mula2 try mama choice pastu xok sy try neutrogena pun sama..😓😢

sama breakout teruk. even pakai skincare yg sama, yg gentle dri sblm preggy. give up dah pn dgn semua nh. x suka tgk muka sndri dpn cermin 😔😔😔sbb hormon

2y ago

Kannn lepas tu kna dduk ngadap kipas je muka ni xtahan gatal sgt😢

Sama lah sis sya pun sedang alami😓saya stop pakai cream dan sekrang alhamdulilah makin kurang 😅guna pencuci muka je pakai cream memang x boleh 🤭

2y ago

Owhhh yeke nt sy cuba pkai pncci muka je xpkai krim

Cuba pakai moisturizer ceradan sis. Kat watson ada. Sy pun breakout macam sis masa pregnant ni. Alhamdulillah beransur okay lepas pakai ceradan tu.

2y ago

Owhh okk nt sy cuba cri tq yaaa

saya pun sama sis lagi teruk dari sis , tapi kita kena tabah demi baby . Gatal sangat , sebelum pregnant muka tak pernah jadi mcm ni. .

2y ago

Tulah tu sy klau xbekerja ok je ni kerja tdedah habuk apa smua jd mkin gtl tu yg xtahan

Kalau muka jnis kering elakkan pencuci muka jnis gel . Sy pkai Rosken extra dry utk pelembap stakat ni ok .

saya beli aloe vera kat Watson ..Mmg best pakai

2y ago

Aloe vera mcm mn ya ada gmbr tak?