Perut baby dlm kandungan nampak besar

Hai, nak tanya. Ada ke yg mcm sy, skrg 37w 5 hari doktor scan perut baby besar sikit. Dpt refer ke PAC. Tp PAC bg tarikh seminggu lg utk scan. Risau lah 😢

3 Balas

tkde apa untuk dirisaukan ibu selagi pac tk check. dr scan could be salah measure. Kalau besar pun still boleh bersalin normal cuma mungkin kena bersalin awal dri tarikh sepatutnya. apa2 pun selagi itu yg terbaik untuk anak n ibu, redha n accept je apa yg dr decide. it's not for them. it's all for ibu n anak.

2y ago

terima Kasih atas pandangan. kurang sikit risau

sama mcm saya bila doktor scan cakap perut baby besar..saya pun tgh risau 5.12.2022 kena jumpa pakar repeat scan lg...sis PAC ckp apa ya boleh kongsi maklumat 😢😢

kdg2 berat tu boleh sja x cun sis...sy hari tu scan sehari sblm bersalin bby berat 3.5,kg sekali kelua 2.9kg sja😊jgn risau sngg ye mom😊