Berbaloi Tak Ambik FPP Dekat Gov?

Hai.. Just nak mintak pendapat tentang fpp plan dekat gov hospital. Berbaloi tak agak2? Expecially dekat hospital sultananah aminah (hsa) jb..

2 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

kalau rezeki dapat bersalin normal, baik pergi swasta je terus. bayaran pun lebih kurang, Dr pun terang terang memang boleh pilih. katil pun boleh pilih. kalau gov, risau tiba tiba first calss ward penuh kena tolak pergi wad lain. kalau bersalin csection, fpp gov lah sebab jauh murah dari swasta

2y ago

yup betul.

Cuba tgk kat website depa ttg apa yg depa offer dlm FPP plan kat hospital tue and then make comparison. Kalau lebih kurang sama and price is affordable i think it is good. ☺️

4y ago

Sye dah tanya.. Kelebihan fpp doctor pakar yg kite pilih and ward first class.. Tp yg tgh jd kebimbangan nye klu ward first class penuh tetap kne pge 3rd class.. Sbb hsa ade 6 katil je untuk first class..