Enzim G6PD

Hai mumy..sya dh selamat bersalin baby boy 3.28kg..11/02/2020..smlm doktr sah kan ank sya ade G6PD..sya rase down n mcm nk salahkn diri sendiri..ade tak mumy yg ade pengalaman jaga anak yg ade G6PD..

11 Balas

Anak g6pd bukan anak yang cacat, cuma ada makanan dengan benda2 yang pantang tu jangan bagi dekat anak. Nurse ada bagi kan list benda2 yang baby g6pd tak boleh dekat. Ikut je yang tu. Anak saya dah membesar dengan elok dah. 4 tahun dah umur dia. Adik saya sekarang dah umur 25 sihat cergas elok je. Ingat ni mummies. G6PD bukan bermakna anak korang cacat. Ingat tu sampai mati.