Teringin air kelapa muda

Hai mumys,, saya dah 35 weeks boleh ke kalau minum air kelapa muda.. selamat ke,, sebab masa kandungan saya 4 bulan, saya minum tapi waktu tu saya belum tahu yang saya pregnant, kerap minum air kelapa then sampai tumpah darah.. saya stop sampai sekarang, n now rasa tringin sgt nak minum..

10 Balas

sy pernah minum time mgandung anak ke2, kandungan klu x silap 5 6 bulan... lepas da minum tu pada mlm nya perut sy sakit yg amat rasa mcm nk beranak tersiksa menahan sakit sejak ari tu sy x berani da minum.. skg sy mgandung ank ke3.. masuk 8 bulan teringin nk minum air kelapa tp minum yg org jual mmg campuran air gula.. lepas abis minum xlama perut sy sakit mcm nk beranak.. adeii org ckp minum air kelapa nk bg anak tu putih bersih bila kluar jd sy nk la minum juga..tp mcm x ngam pula dgn sy huhuhuuu

sbb air kelapa ni 'tajam' .. siapa yg nak kena induce or overdue sgt digalakkan mnum air kelapa ori yg lepas kopek trus minum tu x da campur apa2 .. dikira sebagai induce semulajadi .. sbb tu ada ibu yg mnum x ngam ada yg mnum x jadi apa pun .. depend pada bdn masing2 .. mcm sya , sya mnum cmpur ais atau gula bagi hilang 'tajam' tu .. x pon sya mnum coconut milkshake tu😌 sodap tringat 😂😂😂

1y ago

mun was2 jgn ktk mnum .. kmk mun was2 mmg x dipandang kmk😂😂x kita tok tauk ngam kah x agik pas mnum ya nak oo .. bdn org lain2 ..

saya minum je start dpt tau kencing ada protien & kurang potassium...dri 22w smpai skg 32w...alhamdulillah,semua dh ok..tpi saya still minum seminggu 2@3kali air kelapa yg ori....so far xde mslh ape2...depent pda bdn seseorg jugak kot...ada yg ok ad yg x...

Klu nak dkt bersalin lg bgus mnum kta mak sy n kakak sbb nk bg baby bersih skit drpd kerak putih mcm kte tgk vid mat salleh tu. so blh mnum skrg dah.

1y ago

Aah sy smpi sudah tkt nk mnum lps mak n kakak ckp ok bg green light bru sy brani mnum. Klu xde org bgtau mmg tgk je la kelapa tu. 😅 klu sis tkut cuba mnum sesedut dlu tgk cmne or letak kt lidah bg rasa2 klu ok xde sakit apa dh blh mnum mcm biasa

kan saya pernah gugur minum air kelapa.. masa tu tak tau pun boleh ke tak... skrg dh masuk 32.. teringin jugak nak minum.. tapi takut..

1y ago

Saya 32/33 week ni dh amal kan okay je

sy dr 32 weeks start minum sis.so far alhamdulillah ok.pastikan yg ori.no ice atau less ice.no sugar.minum skali sehari ok da.

35weeks da blh bersalin sis.. dah nak full term... minum jela. Lgpn khasiat kelapa ni bgs

sy minum je..terutama 7 bulan keatas..

blh je minum.. minum je

saya minum je..