macam mana nak turunkan kuning?

Hai mummy2 semue .. saye baru Jee bersalin 5 hari lepas , czer .. now baby ada kuning .. bole bagi tips x nak cepat turun kan kuning baby ?

16 Balas

mommy jaga mkn kalau bby fully bf.. then rajin2 feed bby.. bby jaundice keje dye memang tidor je sbb penat.. kalau payah nk dl, pam then feed.. erm then rajin2 expose bby.. xyh bedung tu semua dulu.. letak bby kt tempat terang2.. xyh jemur pn xpe.. kadang bby x sesuai dgn uv.. moga mbantu..