bagaimana nak atasi sembelit usia kandungan 10 minggu

Hai mummy2 semua...sy baru je 2 hari lepas keluar dr hospital kerana bleeding...skrg usia kandungan sy 10 minggu...syukur walaupon doktor bgth sy...masa bleeding hampir2 gugur...dgn Izin Allah..kandungan sy kuat...cuma buat sy sedikit trauma...dh dekat seminggu sy tk buang air besar...hari ni terasa amat sgt..malangnya sy tk dpt keluarkan najis sy dgn sempurna sebb sembelit kaki pon dah naik kebas cangkuk lama sgt...dan risau paksa2 teran jd lain pula...so mummy2 semua bantu lah sy..bgimana utk sy dpt sempurnakn hajat sy ni...sebb sy betul2 tk selesa..trm ksh mummy2...?

2 Balas

Dulu saya pon mcm tu , lpas mnum susu ibu mngandung saya tak lg sembelit . Kena banyakkan mnum air masak dan kurang kan air milo or brkafien

banyakkan minum air masak sis