susu tepung

Hai mummy2... Betul ker orang kata GDM & minum susu anmum materna baby akan jd besar... Boleh beri pendapat... Tq

18 Balas

Nurse kt kk pn X saran mnum anmum..sbb kandungan gula tgi...tp trpulg pd sis klu nk mnum...X slh pn...☺️☺️ Mse preggy ank sulong mnum anmum..lahir hmpir 3 kg jg ank sy...trpulg pd individu tu nk mnum ssu jenama ape...☺️☺️

4y ago

Thanks sis... 😊

Dr o&g saya pula kata xperlu susu mahal2, apa2 susu je cuma jgn la ambil susu pekat manis tu..sy ambil fresh milk, so saya pun minum susu fresh milk masa mengandung anak pertama sampai la anak ke-3 ni.

4y ago

Okay sis noted with thanks... 😊

Doc kt KK tmpt sy pulak ckp anmum memang akan buat baby bsr tp mak xkn dpt kencing manis. Sy masih minum skrg tp 1 cawan buat 3 scope je..xyah ikut mcm kt packaging 😅

Dulu masa prgnt sy pm gdm .. ada gak tanya doktor .. doktor kata blh je mnum tp xblh lbh 1 gelas sehari .. Alhamdulillah bby lahir 3.2kg je

anmum tgg kandungan gula.. sy minum frisomum, mmg xmanis n lemak2 je rasenye.. mgkn sis bleh try.. sy minum air gula hr tu pn result ok..

4y ago

minum yg no sugar added ok sis..sy minum ok je..yg pnting ibu kne jga pemakanan..

Doc ckp dgn sy pn mcm tu..klu ada GDM..sbb sy sdri kna GDM klu nak susu..mnum susu family macam nespray fernleaf kta doc

4y ago

Thanks sis...😊

saya minum susu goodday fresh milk je... susu ngandung saya xboleh minum rasa nak muntah 😂

Anmum ni gula tinggi .. sy pn gdm . seminggu sekali je mnum sbb dh beli hehe

Sis try la minum susu kambing hi goat.. I time preg minum susu tu

Better amek fresh milk low fat sis. Doctor kt bagus 😊