tido

hai mummy sume..nk tnyr la..mcmana nk buat yea kalu baby tido nk kene pegang jek..klu letak je baby msti bgun..ssh nk buat keje..baby skng 2 bln lebih..

5 Balas

Selalu kalau dah terbiasa better ajar buai je . Tapi bila dah ajar buai susah nak kemana mana . Takut nanti dia nak buai juga , pergi mana mana kena bawa buai . Saya dari awal ajar anak tidur sendiri . Tapi kalau dia macam dah berusaha tak dapat juga lena , asyik terbangun saya akan teman sampai dia tidur . Kadang bila kita baring rapat teman kan dia , dia cium bau kita tu buat dia tenang lena nak tidur .

Sama mcm bBy sy sis.. sis bedung ja..sy mula2 x bedung sbb bby xnk..msa dia admit ward sbb jaundis kn kna buka semua bju..pakai pampers ja..jd dia dh terbiasa dia xnk bedung.. bila tdo nk kna pegang ja..sy habis ikhtiar..last sekali sy bedung balik..awal2 mmg nangis..lpastu ok ja dia tdo..mlm pn bangun sekali ja utk tukar pampers dan menyusu..

Pakai carrier time nak buat kerja.. kemas rumah ke.. laundry ke.. tapi kalau nak masak jangan lah.. bahaya kot..

baby saya pon mcm tu..tpi saya bg dia minum susu..bila dia dh kenyang n lena btol2 bru saya letak..

cuba masuk buai .