baby nangis setiap malam

Hai mummy semua,saya nak tanya ada tak kat sini mummy yg anaknya setiap malam menangis dari pukul 12am-4am??baby saya baru usia 9 hari..saya pula bersalin czer..jadi duduk bangun tu agak sakit dan seksa..anak nangis saya pun turut nangis sekali..saya dah tak tahu nak buat apa lagi dah..saya berpantang sendiri..suami pula dah start kerja shift..tolong saya kalau mummy2 ada cara nak bagi baby tak menangis malam lagi

1 Balas

sabar,baru 9 hari,baby masih terkejut dengan dunia luar.. peluk baby selalu,bg dia dengar degupan jantung anda.. cuba tidur siang skali dgn baby supaya malam awak fresh nk berjaga dengan dia.. kalau menyusu badan elakkan jamu.. baby nangis mungkin lapar,kembung perut,xselesa dlm keadaan yang terlalu sejuk.. tapi bg sy mmg normal baby akan nangis setiap 1/2 jam atau 1jam sekali.. cuba tidur bersandar dlm keadaan yang selesa.. awak lapik bantal mengikut keselesaan sehingga rasa betul2 selesa.. sabar ya.. semua akan berakhir bila usia baby 2 bulan macam tu..