Usia kandungan tak sama seperti scan

Hai mummy semua.. Saya last period 13/7-16/7. Dah cek upt dan positif.. Sepatutnya usia kandungan 5mggu tp semalam sy pergi scan tp usia kandungan baru 4mggu.. Scan tvs sbb scan ikut perut x nmpk.. ade x sape² pernah alami mcm ni? baby survive x? Btw period sy irregular n bru 3 bulan terakhir ni bru regular.. Tlg mummy² lain bg sy sokongan dan pandangan.. rasa down plak..risau jd pape.. Sy pnh keguguran 3thn lepas..

1 Balas

Hi sis, terlalu awal nak detect. Scan tak boleh confirm size and berapa minggu. Terlalu awal. Normal juga bila scan beza 1minggu +- Jangan stress and risau. Nanti effect. Bersyukur and happy je. Tunggu lagi 2 minggu scan lagi.