Perancan kehamilan

Hai mummy semua perancang apa yang tidak mengemukkan selain cucuk depo ?

6 Balas

sy x pasti.. sy pun ambil depo jgk tp berat x naik pun.. selera mkn mcm biasa je.. sbnarnya misi ckp yg menggemukkan kita atas kita sndri jenis mkn bnyk mmg gemuk.. jd mkn sdkit sajatp kerap lg² klau kita bf anak mmg cepat lapar ckit jd mkn ckit tp kerap.. kwan sy pun maintain kurus je ambil depo..

Sy pakai iucd selama 3thn lepastu sy cabut sbb plan nk mengandung lagi. Alhamdulillah ok sbb iucd tak kacau hormon and sepanjang pakai iucd period sy regular cuma lama sikit sbb darah kelur sikit2

Perancang sebenarnya tidak mengakibatkan kegemukan, tp diri sendiri yg tidak kawal nafsu makan. Itu yg dokter ckp laa hehe

2y ago

Hahaha yg nie sy setuju. Doktor KK sy ckp dlm setahun penggunaan suntikn depo, study hanya mengatakan berat akn naik 1kg je. Tp kalau dah berkilo2 naik tu mmg nafsu kita tu 🤣🤣

brgemuk sy minum pil brcucuk sma jg brat tk pndai turun

iucd. sebab tak ganggu hormon

not sure