Air zam² boleh minum ke ?

Hai mummy , saya nak tanya air zam² ni kira air selusuh ke ye ? 37w boleh minum ke air zam² ni .

7 Balas

minum ja.. air zamzam elok utk kesihatan kita... msa prgnant dlu sya mnum air zamzam stiap hri... msuk 37week sya rasa contraction. bukaan blum ada... dktor kata air zamzam tu dlm kategori air selusuh jgak... pdhl sya mnum air zamzam tu dh lama dri awal prgnant... tk pernah rsa contraction pun sblum tu... pelik dktor zmn skrg ni. air zamzam tu bukan air ubat...

3w ago

tula bila orang kata air zam² ni macam selusuh tu risau betul saya padahal air zam² tu baik . ni pon saya admit wad da. bukaan da ade tapi contraction xde.

saya kena induce, minum sikit2, sblm masuk LR pun minum. sblm pecah air ketuban ok je contractions, tp bila dh pecah, sakittt sangat. sy tk tahu sbb induced ke sbb mmg sy gitu ke sbb air ke.. wallahualam.. yg pasti air zam2 tu air mineral je, mcm mineral kt Malaysia pun rasa lain2 atas tempat sbb kandungan dia beza kan

air zam zam status dia mcm air mineral biasa, boleh minum. selusuh yg tak boleh tu yg dah direndam macam2 benda kita tak tahu apa. tu yg nanti buat contractions terlalu kuat etc konon untuk mudahkan bersalin tapi sebenarnya possibly buat baby senang lemas.

3w ago

air zamzam sebaik2 air ada kat muka bumi ni. minum je sis. inshaAllah khasiatnya berkatnya sampai ke baby ameen 💜

air zam2 tu air juga sis mcm air mineral biasa tu elok amalkan , jgn air selusuh kalau air selusuh air rendaman akar kayu

3w ago

bukan senang nak dpt air zam2 ni sis , saya anak dh 1y dok teringin nak rasa x dpt2

sy xberani minum walaupun mertua ada bg sebotol. ada yg penah pesan pd sy klu belum rasa sakit apa2 jgn minum..minum masa btul2 dh ada bukaan.

3w ago

Saya penah minum MSA ank first...sy xrsa skit....tp nurse cek cntrction kuat...nurse tnya Ada mnum air ape2 ke....sy ckp mnum air zam2....nurse ckp xbleh...SB dye sma MCM air slsuh