tak boleh makan nenas

Hai mummy nak tnye btol ke mse pregnant tak boleh makan nenas? Suami saya tadi bngkus pajeri nenas tp dia xbagi sy rase langsung.. sy baru ambil secebis utk rase2.. dia trus rampas tak bagi saya makan langsung walaupun sedikit.. kecik hati saya.. hmm

11 Balas

jgn la amek hati dgn husband tu. dia pun tahu nenas xsesuai utk ibu mengandung. mesti dia risau takot tjadi pape. mcm sy dulu pun xmkn nenas langsung sbb risau. tp klo ikotkan boleh je mkn nenas yg dah masak, tp ikot atas badan masing2 la sbb ade yg xsesuai.

Nenas yg dimasak boleh mkn Kalau buah nenas pastikan ranum atau betul2 masak Jgn yg muda Nenas boleh je mkn sbb dlm nenas ada vitamin utk kuatkan imun badan tp dalam nenas pun ada kandungan yg kurang baik saya tktau apa nmanya sisboleh google

mungkin atas badan masing² sis. sy makan je dr awal preggy. nenas potong, air nenas. alhamdulillah ok je. sikit tkpe kot sis setakat nk rasa. berlebihan yg tk boleh

kalau nak makan, makan sikit x pa sepotong dua ...nanti week 37 ke atas bila baby dah matang tunggu nak keluar, boleh makan nenas utk mudah bersalin.

InshaaAllah boleh,, sy ada mkn jgk,, alhamdulillah bby sihat. Tp mkn buat rasa2 lah jgn byk sgt. Nk mkn niat baik2 je 😊

Bole sis. Better yg sudah dimasak lah.. Atau dlm kuantiti skt.. Bole jgk refer dgn doc

Nanas x elok. Kalau teringin jugak nk mkn, cari lh gula2 perisa nanas.

tgk pada badan masing2 ..sy dr awl makan sampai now 35week okey jee...

ikut badan kalau badan lemah xdigalakkan

boleh je.. jgn mkn byk