Jamu selepas bersalin

Hai mummy, nak mintak tolong suggest jamu selepas bersalin dan lawas membuang. Tq🥰#pleasehelp

16 Balas

saya beli Jamu Ratu Malaya, product bonda rozita, mmg best sgt, pakai masa anak dara lagi, set lepas bersalin saya suggest royal v( untuk dalaman wanita, focus pada miss v, keputihan or haid and rahim) colonis utk lawaskan mcm detox tp tk jenis memulas perut, rasa sedap sgt. kopi ratu paling best consume masa berpantang, hormon stress, down, nak nangis semua tu takde bila minum kopi tu, dia untuk minda jugak. mustanir untuk baikkan luka, ada bacaan alquran, and kurma dhuha, utk buang angin2 dlm badan, banyakkan susu,ni pun dibaca ayat alquran and byk lg manfaatnya, saya tak jual, tp saya nk suggest kt org sbb product dia mmg sgt2 membantu

sebenarnya jamu xelok sgt . cuma bykkn minum air putih byk dan air suam2 byk . sy lepas bsalin xsbelit lagsg , sy xmakan apa2 pn jamu . sy cuba bykkn air putih , sehari 3L or 2L mcm tu . lepas kncng mnum air . sbb kkdg taik keras sbb kurg air dlm badan ja

Just nak share la pengalaman sendiri.. berpantang sendiri tak de orang jaga.. just husband jeh.. tak deh guna jamu semua.. makan pun tak pantang.. cuma makan yg berkhasiat.. 3 meal nasi, sayur dan protein.. snack buah atau oats.. lagi cepat sembuh..

Saya tak makan jamu pun waktu pantang, mmg x plan beli sbb takut anak kuning ke apa. Sekali kluar mmg anak prolonged jaundice (kuning lama) so mmg x boleh makan jamu. Jamu ni lps pantang pun kita boleh makan. Kalau anak yg menyusu badan tu ok..

jamu puteri pn okay awak. sblm mengandung saya pernah consume jamu puteri ni, mmg sng nak berak sbb saya ada masalah sembelit. mmg 100% organic. dia masak dlm periuk besar gtu. blh try tgk kt ig di Jamu puteri malaysia

Nonaroguy set harmoni dlm. Tu ade phytonatal saye beli tu 1 je dh cukuo utk berpantang tgl add on mandian herba je https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group pregnant 2023, selamat datanggg ❤️

Sbnrnya jamu x elok pun. Nk2 yg ad preservation. Seeloknya utk sembelit, bnykkn mnum air n ambil laxative. Mkn buah yg mncukupi. Mkn mknanan yg sihat sudah mencukupi. Mkanan tggi protein utk repair.

tak perlu consume jamu pun...cuma bnyk kan mkn sayuran hijau buah2an bnykan minum air..yg pnting makan makanan sihat sja...cuba follow fb dr. imelda balchin...bnyk info boleh dpt...😊😊😊

saya takda consume apa2 jamu.. saya gantikan dengan pil2 shaklee vit-c, alfalfa complex dan ostenutrix shj sejak pantang sampai skrg anak saya 7 bulan.. alhamdulillah.. ini pendapat saya shj..

1y ago

3.1.23 czer

Sy consume amme complete sendayu tinggi punya masa ank 1st & lost 26kg. Kali ni pun sy akn guna yg sama juga sbb mana la tahu kn blh lost mcm masa pantang ank 1st lg kn 😁

1y ago

sy pon nk cube st jgk set brpntng..cpsul tu jamu ke