Scan 4w5d tapi kalau ikut period dah 6w4d normal ke ?

Hai mummy, kalau ikut perios sy sepatutnya 6w4d tapi tadi scan dr cakap baru 4w5d , nampak kantung sahaja . Normal ke? Ank first sy banyak tak tahu

4 Balas

Normal sis.. sy pun masa first scan patutnya 8week tapi bila scan baru 6w4d.. tapi alhamdulillah dah ada degupan jantung, kantung, baby pun okey duduk dalam rahim .. tpi kena scan lagi 2 minggu utk tgok perkembangan saiz baby

Normal sis sbb masih baru, bila 8 week ahead baru edd tu berubah ikot perkembangan baby. Mcm sy first scan berbeza seminggu something, second scan bila usia dh 8 week beza cuma sehari je antara usia dr scan dgn last period.

9mo ago

Ok sis baik , tq sis 🌸

sy pun sama sis. ikut tarikh 10w.. dh hepi dah nak abis 1st trimester, , skali scan 8w3days pla..tp tgok scan baby ok, ada degup jntung . pun dh lega.. due dr bln 2 jd bln 3.

9mo ago

Okay sis tq🌸😘

normal awk..sbb waktu subur kdg2 lambat..mcm sy juga dlu..

9mo ago

Okay sis terima kasih 🌸😘