Basuh Breast Pump

Hai mummy, breast pump perlu cuci selepas kali guna ke? Kawan ade suggest, selepas guna simpan freezer, xperlu basuh, dan boleh guna lagi.. Ada mummy yg buat mcm ni tak? Leceh jugak nk kena basuh selalu breast pump kat tmpat kerja.. Buntu :(

5 Balas

Buat fridge hacks guna cooler bag. After pumping tutup guna dust cover then simpan dlm ziplock & simpan pulak dlm cooler bag together with ice gels & ebm. Make sure suhu sejuk mcm dlm fridge. Ziplock beli kt kedai plastik murah, 100pcs RM12 kalau kt my area boleh guna berbulan2. Balik rumah baru basuh. Saya dah 2 anak buat camni. Tp make sure baby okay lah bila menyusu tu takde masalah selalu sakit etc

sye pernah buat lps pam simpan dlm freezer xbasuh. tp sye rasa xbersih n xselamat. so better tiap kali lps pam trus cuci.

3w ago

Tak selamat camne tu sebab sis simpan gitu jeke or freezer sis penuh dgn barang basah? Actually selamat & bersih je, LC Nas Masrom pun buat teknik ni

simpan chiller cukup. if takde peti letak dlm cooler bag. handle mcm ebm. letak pam dlm bekas bertutup.

4w ago

setiap hari balik keje basuh la sis. contaminated nti dpt kt anak cerita hospital tk best sis

Klu sy, sebaiknya basuh je sis. Utamakn kbersihan

sye basuh sbb mcm x yakin je klu x basuh..

4w ago

bilas2 pastu lap then simpan..