Kencing tdk lawas

Hai mummies... Sy nk tanya mummies pernah tak kencing tak lawas masa pregy? Kandungan sy bru 13 mnggu 4 hari... Org kata biasanya kencing tak lawas ni because of baby besar kan... Tp kes sy ni mcm mn ye... Ada tak mummies yg berpengalaman mcm sy ni? Sbb sy skrg pregy first baby ?

6 Balas

Its very common pregnant woman kena UTI. Pergi klinik dptkan ubat UTI. Tp jgn la terus minta.. dorg akan check kencing dulu 😊

Sy pnah kne ..doc obgyn bagi ubat serbuk yg kena larut dgn air nma monural..sy mkn 1 sachet n terus ok..n minum air suam byk

Baru 13w baby lum besar lagi..takut kena air kecing kotor minum air masak byk2 oe better gi check

Banyakkan minum air masak. Sehari 2-3L. Takut kena kencing kotor.

Mungkin kencing kotor sis. Banyakkan minum air masak ye.

bykkan minum air masak, sis