Kencing tak lawas

Hi mommies, nak tanya.. Skrg kandungan sy dh 10w, mommies outhere penah mengalami kencing tak lawas tak? Sy tgh alami skrg ni. Lepastu sometime bila kencing tak lawas, dia ada keluar darah sikit. Kenapa ya. Risauuu sbb taktau tu darah apa sebenarnya. Kalau mommies outhere ada pengalaman yg sama, boleh share? Sbb nak tahu juga hehe, terima kasihh ❤️❤️#1stimemom #firstbaby #pregnancy #ingintahu #firstmom

6 Balas

kencing kotor dh teruk sgt tu, rajin2lh mkn buah tembikai atau buah2 yg ada byk air kalo x rajin minum air.. sediakn botol tmpt kita selalu ddk for rest.. like time tgok tv ke.. letak botol kat bilik sekali.. sblum tidur minum air.. bgun pgi minum air.. kencing sampai berdarah ni nti effect bb kalau x jga..

saya mmg ada kencing tak lawas sebelum pregnant lg, tp tak pernah kena kencing kotor.. amalkan minum air kosong banyak, minum air barli dan makan cranberries.. selain tu boleh cari dekat guardian atau mana2 farmasi, garam tuk lawaskan kencing.. air garam tu boleh minum tuk kencing tak lawas dan kencing kotor jugak..

2y ago

owh nak tambah, tp kalau still ada darah, better check Dr sbb risau kencing kotor.. kencing kotor mmg kena makan ubat sbb boleh effect baby.. kalau kencing tak lawas sahaja kena pastikan jangan tahan kencing selain dr semua yg saya kongsi kt atas..

klu drah tu mngkin sbb kencing kotor. tak lawas pun tanda kencing kotor. sy suggest better pegi jmpa doctor utk dptkn rawatan dan ubat yg sesuai sbb klu tak rawat btul kencing kotor boleh ada komplikasi kt kandungan atau diri puan. minum air bnyk pun membantu jgak.

kalau kncing xlawas.. amalkan minum air rebusan barli.. barli kosong tau.. minum 3 kali sehari.. jgn cmpur gula..pastu minum air masak byk2.. yg bleeding tu sy xpasti.. blh jumpe doc maybe

Mungkin terkena kencing kotor. Minum air kosong banyak2.. 3 liter sehari. Kalau teruk doctor akan bagi antibiotik kalau di klinik swasta. Tp better minum air kosong je hri2..

Awak, kita baru 5w, mmg kerap kencing… pastu ada bleeding jugak, td kita pergi buat checkup, doc ckp rahim tk kuat. Awak pergi buat checkup ya ❤️