Pengganti obimin atau zincofer

Hai mummies, sy dh masuk 4 bln. 1st baby n umur pon dh 40thn. HB atas pagar. Kk bg sy zincofer, sy mkn time nak tidur, tp bila siang, impact nya sy muntah n lembik seharian. Then kk kata kalo x bleh telan try cari penggani ubt di farmasi. Sy g hospital swasta, doc bg sy obimin, mkn time nk tido pon sama jugak, esoknya muntah, lembik, perot bloated n buatkan xde selera nk mkn. Then sy baca review kata gantikn dgn maltofer. So far mkn ok cuma still masih rasa bloated n of course jd sembelit. Sy try mkn jagung rebus, mmg mudah nk membuang. Soalan sy, bleh ke mkn jagung hari2. N xpe ke kalo x mkn obimin n zincofer? Ditmbh kwn2 slalu kata x mkn obimin nnt anak bleh kene sindrom/lahir pra-matang sbb umur dh 40thn. Buat sy btmbh risau. Bleh advice sy sayuran apa yg bleh gantikn obimin/zincofer?

4 Balas

Cuba iberet sis.. Sy mkn zincofer pun muntah jgk. Consume iberet setakat ni alhamdulillah