Ujian kehamilan

Hai moommy, saya nk tanya klu upt mula2 saya test negatif pastu sy simpan upt tu, lepas beberapa jam sy tgk eh positif... Valid ke upt tu? Ada yg kata upt selepas beberapa jam dh tak valid dh?

15 Balas

sy baca dkt arahan dia kata tak valid kan. tp dulu masa sy pregnant. sy dah cek upt negatif dan buang. setelah bbrapa jam sy check balik positif. mula2 tk percaya sekali mmg betul pregnant. Esoknya sy cek lagi double line.

Tak valid sis. Evap line ni color line kelabu, bila upt tu dah lama mmg selalu naikk camtuh. Kalau line pinkk tu +ve

saya dlu pun sama jgk, test pgi -ve, ptg tgk balik upt +ve & alhamdulillah mmg pregnant, doa byak2 sis

Tak valid. Bole repeat upt, kalau double line dalam masa yg ditetapkan, barulah positive pregnant.

Nak kepastian, repeat test UPT. Sebaiknya test guna air kencing yg pertama selepas bangun tido.

ye tak valid result tu. result valid hanya 10 minit slps titis/celup air kencing.

pernah alami mcm ni. Tp check smula guna clear blue + Alhmdulillah now dh 12weeks

4mo ago

ok baik ☺️

Perna ada pengalaman macam ni. Tak valid results tu sebab sy tak hamil juga

beli yg clear blue punye lebih tepat result upt nyee ...mahal sikit la

Tak valid awak. Boleh baca instructions pada leaflet produk.