UPT samar selepas beberapa jam dikira positif atau negatif ?

Assalamualaikum semua 😊 period sy dah lewat 23 hari , sy cuba test UPT tetapi negatif selepas beberapa jam sy nk buang UPT tu tetapi ada 2 line tetapi agak samar . Dah 5x sy test UPT tetapi semuanya ada 2 liner tetapi samar . Nk kira macam mana ye ? #Ttc10Months

UPT samar selepas beberapa jam dikira positif atau negatif ?
38 Balas

Saya pun mcm ni mula2, lepas beberapa jam, nmpk 2line..lepas 3hari, saya cek lagi, samar lagi lepas beberapa jam..saya ingt negetif, lepas seminggu, betul2 genap 7hari saya cek, awal pagi, alhamdullilah double line n clear color pakai upt yg jenis ni juga, sebab saya beli kat lazada.. 10pcs rm5.. Saya xmampu nk beli clear blue.. Skg Saya sah ngndung 10 minngu..

3y ago

sye pon same..4 upt naek samar. lpas tu sy da start skit prut,bdn letih,kaki mcm bgkak. suhu bdan naik mendadak bile pkul 11am cmtu mcm nk kne demam. mlam elok lak xde sakit2. pstu semalam cek lg gune upt tp line smar naek lepas beberapa jam jugak..

sy pakai strip anak first hri tu test sbb priod delay 2mnggu.. mula test tk da line pun.. sy pun lanjut kan prjlanan lbih kurang 30-1jam lah bgtu lpas smpai tmpay tujuaan terdetik hati sy nk tgk balik upt.. tgk 2line tp terang lah..Alhamdulillah anak sy skrg dh 1thun 9bulan.. inshaallah test lagi bulan dpan klau msih tk priod atau bleh scan kat klinik swasta

biasanya dh positive cmtu🥰..awk guna upt brnd sama kn?..sme cm sye..check upt brnd sama..naik samar2 je..ad 10x test..haha xpe la upt byk beli murah..last2 beli upt lain..nah trus naik trg..bru cnfident skit 🥰 dlm gmbr test hr y sama..upt y brbeza..

2y ago

Upt yang terang tu upt brand apa?

jadi mcm mna ye??? sb sy pon jadi bnda yg sama...kebetulan sy muntah2.... sy cek upt tgu 5minit negetif...bile nk buang lepas beberapa jam tgk2 ade 1 lgi line samar2.... sy keliru sama ada sy keracunan mknn sb tu sy muntah2 atau sy sebenarnye mengandung....

2w ago

apa update masa ni sis? berjaya pregnant tak?

Upt ni tidak boleh dikira setelah beberapa jam.. Die hanya dikire paling kurang pon 10 minit mcm tu... Selepas itu takut upt tu kering effect akan timbul 2 line.. Tu yg doc maklum pde sy ary tu..

4y ago

Cek 2 minggu lagi...

Saya 2 kali pernah check , first check naik double line esok tu nak confirm dh xder line , ni pon kali kedua sama jgk check naik double lepastu nextday check dh tk der line ..

3y ago

Saya pernah macam ni, second day cek double line pudar , hari kedua tu keguguran.

InshaAllah ada rezeki tu sis. Saya pun masa check pregnant sebelum ni upt samar berapa kali. Masa tu period saya pun lambat dua minggu, lepas tu check doctor confirm pregnant.

Saya rsa UPT boleh tahan 1 minute je paling lama Ikut pada jenama Kalau bejam jam boleh jd tak betul silap2 mula2 naik double pstu jd 1 line

2y ago

sis cuba chek lg ye..selepas lewat priod sminggu

saya pun pernah macam ni. tunggu seminggu lagi double line nampak sikit. tunggu lagi seminggu dah makin pekat. mak saya cakap kalau samar tu means dah ada 🤍

3y ago

aah

org kte , klau dah lebih drpd 5minit tndanya tk valid da. tp sis blj cuba try bli clear blue..mgkin tu membantu sis. semoga ad rezeki sis ..