Perut mengeras tapi tak sakit

Hai momys, nk tnya normal ke perut mengeras Xsampai 1 minit pastu okay balik dan Tak sakit. Selang 10minit mengeras lagi. Mengeras tu kejap2 je dan takda apa2 sakit. Cuma tak selesa sahaja. Kandungan 37minggu 5hari. Terima Kasih Sudi Jawab😊

3 Balas

sya bersalin 30-03 hri tue ( 39w2d ) dpt tanda mcm ni lah.. mengeras kejap2 x sakit tp x selesa.. biasa kalau baby mengeras, lps mkn dia dh x mengeras dh.. yg hari tue dia mengeras x reda2 seharian.. sya still bole buat kerja rumah masa tue smpilaa subuhnya sya p kencing.. keluar lendir yg sya syak mucus plug . lps dr tue keluar mcm air sikit2 , ketuban leak. xda blood show. xda sakit baby still mengeras. sya decide p hosp sbb risau ketuban kurg akibat leak.. smpi hosp rupanya dh buka 4cm.. doc tolg pecahkan ketuban. masuk LR jam 8:30am, bersalin 12:06pm.

takpa, cuba jalan2 sekejap untuk hilangkan rasa mengeras perut tu.. make sure be alert tau mommy, prepare siap2 kelengkapan ke hospital, bila2 ja mommy boleh bersalin.. mana kita tahu kan dalam tak sedar bukaan dh 1 cm..haaaa kalut satgi... kalau rasa keluar darah, air ketuban, mommy cepat2 pi hospital ye..

selang 10 minit tu dh blh cek dkt hospital