Perut mengeras tapi tak sakit

Hai momys, nk tnya normal ke perut mengeras Xsampai 1 minit pastu okay balik dan Tak sakit. Selang 10minit mengeras lagi. Mengeras tu kejap2 je dan takda apa2 sakit. Cuma tak selesa sahaja. Kandungan 37minggu 5hari. Terima Kasih Sudi Jawab😊

3 Balas

sya bersalin 30-03 hri tue ( 39w2d ) dpt tanda mcm ni lah.. mengeras kejap2 x sakit tp x selesa.. biasa kalau baby mengeras, lps mkn dia dh x mengeras dh.. yg hari tue dia mengeras x reda2 seharian.. sya still bole buat kerja rumah masa tue smpilaa subuhnya sya p kencing.. keluar lendir yg sya syak mucus plug . lps dr tue keluar mcm air sikit2 , ketuban leak. xda blood show. xda sakit baby still mengeras. sya decide p hosp sbb risau ketuban kurg akibat leak.. smpi hosp rupanya dh buka 4cm.. doc tolg pecahkan ketuban. masuk LR jam 8:30am, bersalin 12:06pm.