baby berjaga 2-3 jam waktu malam

Hai moms,sy masih berpantang Hari ke 17 n baby sy selalu jga lewat mlm between kul 2-4 pg...any tips supaya xbjaga in long hours masa mlm?

7 Balas

normal puan. awal2 baby baru lahir memang dia akan berjaga malam walaupun dah bedung, dah tutup lampu semua. lagipun baby x dpt beza lg siang dan malam. kena mummy daddy pun kena berkorban sikit waktu tidur malam. nanti masuk 4 bulan ke atas slow2 masa tidur dia makin lama.

malam2 bagi baby susu yg dipam dlm botol..Kalau bole suruh ayah dia yg bagi..baby cpt tido balik lps hbs susu..nipple confuse rasanya jarang2 berlaku..me n my sis semua buat mcm ni waktu kitorang pantang, semua baby ok xde confuse2 haha..

nak baby kena berkorban waktu tidur sis....anak sy yg 3 tahun ni pn still bgn 3 4 pagi nak susu....ni nak ada adik bulan 12 ...jd double la penat tu..tp xpe tu pengorbanan as a mother...

normal sis baby br lahir mmg mcm tu baby sy pun sama br 18 hari setiap mlm akan berjaga dlm 2 jam sekali smpi pagi kdg2 smpi pukul 8-7 mcm tu lepas tu tdr smpi petang

My baby pon used to wake up during this wee hours. Keep your room dark and in sleeping mode. Nnt dia taw bila gelap kena tdo. Banyakkan main dgn dia bila siang.

Klu awal2 baby mmg mcm. Tu dia msih xbleh bezakn mlm or siang..

mmg awal bulan bby kerap terjaga. bby blm dpt beza siang n mlm