Baru tahu hamil 9week

Hai moms.nk tnye kalau baru tahu hamil ketika usia kandungan dah masuk 9w. Adakah terlambat untuk mkn vit, b complex semua tu ?

11 Balas

masa peknen anak no 2 dah 4 bln lebih baru tau peknen .. trus beli obimin kat farmasi... alhamdulillah... semuanya ok... dah 18 tahun umur dia skang...

Sy sblm pregnant pun tak consume vitamin2 tu sbb dh putus asa nk dkt sthun jugak. Lps tau pregnant bru amik. Harap baby semua okay aminnn

12mo ago

sye pun mcm tu.. on off amek folic acid.. ble tw je preggy trus consume btol2.. food intake pun pentg jgak spanjg khamilan tu.. alhamdulillah baby ok..

tak pun. yang penting sepanjang pregnant awak kena makan ubat. insyaallah semuanya akan baik2. fikir benda2 positive je dan jangan stress2

12mo ago

baik. thanks ye

sebelum buka buku pink tu ... ok je kalau dah consume folic asid setiap hari... nnti bila dh pergi KK, Dr akn bagi lagi supplement

bley je.. sbb nutrient dpt dr sumber mknn jgak.. vit bantu utk topup mne yg x ckup.. folic acid pun da ckup..

belum terlambat. nanti buka buku pink, nurse akan bg supplement tu.

12mo ago

okayy thanks yaa. bila baca trimester ni penting perlu VIT semua tu jadi risau. yela tahu hamil pun dah 9w. period tak teratur jadi tak tahu dah ada bby

belum terlmbat .. masa buka buku pink nnti Dr Akan bagi

belum terlambat..tahu je diri pregnant,bole consume

belum terlambat. boleh start consume dari sekarang

12mo ago

baik. terima kasih ☺️

better late than never