Siapa sini due bulan Feb

Hai moms siapa dekat sini dah rasa gerakan baby atau denyutan baby saya Blum rasa apa² lagi...😢

29 Balas

Saya dari 13w dah rasa geli2 , gerakan awal geli2 ni bukan semua boleh rasa dan its normal kalau x rasa . Saya gerakan baby yg betul2 kuat tu masih belum rasa . Sis jangan risau , doktor cakap 20w keatas baru akan rasa betul2 padu punya tendangan 😘

2y ago

ok maksih ya sis...

dah 16 weeks tapi takde rasa butterfly, geli² semua tu lagi. tapi harini start rasa sakit sikit kat bahagian rahim and rasa macam perut tertarik sikit (tak tahu nak explain macam mana). nak gerak pun kena slow², bernafas pun kena atur elok².

2y ago

wahh...bestnya sis dah rasa gerak kan...baby..

Saya pun sama juga belum rasa gerakan baby. Tapi kadang rasa denyutan tu sikit2. Risau juga kalau baby tak gerak. Tapi doctor kata normal bagi yg first time mengandung. And kandungan baru 18 weeks.

sy xtau cmne rase sbb ank first..tp kdng rse geli kt dalam perut..kt bhgian pusat..rse kne geletek..kdng rse tegang...kdng rse bnde gerak...tp bkn slalu...xtau la kalau tu baby..😅

2y ago

baby dah tu puan dah berapa week saya ni Blum dapat rasa apa² lagii

alhamdulillah dh rsa msa 13w..baby Bru msuk 16week...anak ke 2... dlu anak 1st 16week Bru rsa... xpe normal je tu sis... sy pun rsa sekejap2 je mcm cuit2 je

2y ago

Bestnya sis dah dapat rasa..saya pun ank ke2 juga tpi Blum rasa apa² lagi..

saya due 23/2 . dah rasa baby kick time 16 minggu 4 hari . sekarang saya 18 minggu . maybe sebab saya cepat rasa sebab saya mmg kecik orangnya .

sy pun xrasa lagi, ank ketiga, pgalaman yg dua2 sbelum ni dah rasa time 16 week..skrg 17 week xrasa apa lagi

2y ago

sy 20 mggu 6 hari dah..td scan alhamdulillah semua ok ja baby wlaupun still xrasa yg btul2 gerakan..sy cuma rasa perlahan ja mcm jentik kt perut dan xkerap pun..sbelum ni boy dua2 mmg aktif n 16 mggu sy dah rasa gerak..doc scan td girl yg ni..mgkin jgk sbb girl dy gerak perlahan..

due 9 feb🥸ada rasa sikit2 tp kjp2 je belah mlm masa nak tido. tp dlm 2 Harini MCM dah x de baby kick la. mcm risau plk 😭

2y ago

dah 20minggu skrg ,😂

tak rasa apa lagi pon . dah 16w . saya jnis lmbat nak rasa apa2 pon . selalu 20w keatas baru nak rasa pon .

2y ago

sis preggy anak keberapa..

saya due hujung bulan feb. setakat ni rase baby sedu ja..dlm sehari 2 3 kali dia sedu...kadang tu rase timbul2...