Gerakan Baby

Hai ibu² semua ... Siapa yg 18week dah rasa pergerakan baby ... Boleh share tak rasa dia macam mana ??

10 Balas

sy 18week dah rasa...bila letak tapak tangan kat atas permukaan perut yg rasa mcm ada gerak2 tu,dah boleh rasa kat tapak tangan...tp masih pelan,blm kuat n jarang2...kdg 1 hari dlm 3 kali jer dia gerak🥰rasanya mcm gelembung

saya pun ada rasa kadang senak, kadang mcm dush sikit banyak area kanan. maybe tu pergerakan dia nak nak perut kita jenis tebal kan lagi teragak agak, tapi masa scan nampak la dia buat pusingan 360° 🥰

Sy sejak 13-14w dah rasa gerakan halus dan doktor sahkan itu mmg gerakan janin. Rasa mcm bdenyut2 kot kt area rahim tp 18w mcmtu mula makin kuat siap nmpk gelembong2 kt kulit sbb kena kick 🤪

Haritu saya rasa 16 week mcm ada bubble2 gitu, hihi geli2 je rasa. Masuk 18 week dah ada rasa gerakan halus. Masuk je 20 weeks ke atas lagi kuat tendangan dia🥰

2y ago

sy ad jgk rasa "dush" pelan jee pastu pedih geli manja² gtu ... mungkin tu rasa baby kot kan

Saya rasa mcm angin dalam perut, macam perut berkeroncong gitu.. tapi takde bunyi and halus je pergerakan🥰

2y ago

sama la..mcm ade angin bergerak dlm perut

Rs mcm perut meletup letup. Especially bhgn bwh. X kuat. Tp klu baring mengiring tu dptlah rs

belum rasa lagi 18w huhu tak sabar laa tunggu baby gerak 😆

Rasa dia macam gelembung gerak² dalam perut gitu.

saya rasa baby 1st kick masa 18w. hee

rasa gerakan halus gitu haa