Gerakan baby

Siapa dekat sini 19weeks dah rasa gerakan baby ? Sy hari ni 19w dah rasa gerakan baby. Excited jugak even ni anak ke2, almaklum lah jarak dgn anak pertama almost 4 y

13 Balas

Start 19 rasa dia boleh tau dah . Hehe best ja Bila ada bergerak dkt perut and Tekan rasa keras dekat satu bahagian tu . Rasa mcm Tgh interaksi dgn baby 🥹 feeling ada baby dalam perut best Sebab dia lah yg teman kita kemana saja. Patut la ramai yg cakap rindu nk mengandung. Bagi saya awal2 ngandung tu fuhh cabaran . Bila start rasa dia punya movement rasa tenang huhu .

Sy first masa 14w lbih.. tp sekali je la.. lpas tu 16w… tp xde la tetiap hari rasa.. mcm skng sy da 20w lbih… ada sekali rasa hihi… doc ckp klu anak ke 2 3 4 lg senang nk rasa.. sllu yg ank first je lambat sikit rasa

saya baru 17 week da rasa sekali kali gerak lain ibu lain rasa nya kan apa pun syukur alhamdulilah janji baby dlm tu sehat2 selalu kan

Saya!🙋🏻‍♀️ masa 18 week tu rasa geli2 jer..skrg 22 week dah nampak perut kena tendang. Happy sangat rasanya😍. #firstmon

16 week da rasa wak..tu ari ada komen kalau anak kedua mmg kita akan rasa gerakan awal berbanding kandungan pertama

10mo ago

betul sis, sa skrg tgh preggy second baby mmg awal rasa 16week tmbh baby mengeras lgi☺

Sya sis, 19 dah rasa gerakan baby.. 21 week ni kadang2 dah boleh rasa dan nampak baby kick yg agak kuat 🥰

Sama sis. 19 weeks jgk, dah rase gerakan baby... Rasa lega kadang sbb boleh tahu baby aktif atau x... 😁

10mo ago

Kan kalau tgh baring, aktif nau baby kick ..

sy pon 2nd bby..da 20w..mmg rasa da gerakan bby..perut pon da nmpk..anak 1st da 3 thn stgh da 😁

Mcm mana eh rasa gerakan pertama baby tu ? Like ketukan or like rama² ? Sy keliru pula 😅

10mo ago

Dia rasa mcm ada bnda ttba tendang dri dlm..lbh kurang mcm ketukan la..kalau rasa mcmtu, try baring relex bdn then tekan sikit bahagian perut yg terasa gerakan tu.

anak no3 ni rasa gerak 14w lg.. awal betul.. klu sulung lewat jugak rasa

10mo ago

Sbb sy anak 1st dulu 23w+ baru rasa gerakan anak