Baby Dah Gerak ke?

Hai moms👋🏻 nak tanya 15 week 1 hari baby dah start gerak ² ke dalam perut selalu rasa ada denyutan di perut banyak kali.. Saya curious sebab doc scan hari tu baby saya besar dari umur nya ukuranya.. Doc kata dalam 16 week 4 hari mcm tu..jadi nak tanya ada mcm saya ke #ingintahu

12 Balas

denyutan di perut boleh jadi nadi awak ataupon baby sedu. bukan bunyi jantung baby tau😊. depend jenis ketebalan kulit perut awak. if jenis perut nipis boleh cepat rasa pergerakan baby. if jenis perut tebal mungkin lambat sedikit. kalau 1st mom mostly akan rasa 20w keatas.

6mo ago

sy dpt rasa kick 16w skrg dh 19w

Hai, baby dh start gerak dh wak. ada case 14w dia dh rs baby dia gerak. Sy sendiri dlm 15w lbh atau mudah kata 16w la dh start rs baby sy gerak walau sy first time mom tp pergerakan baby time tu lbh kpd rs mcm angin bergerak dlm perut

dah gerak sis. ada ibu yg dah boleh rasa, ada yg belum, sebab kecik sangat lagi. kalau rasa pun patutnya mild sangat, mcm kena cuit mcm tu je. and dia takkan rasa konsisten atau kerap.

sy 1st rasa baby kick masa 18w.. mula² ingatkan perut berangin.. rupanya baru rasa yg butterfly tu.. pastu gi buat details scan mmg nmpk baby dah bounce² dlm kantung dia😂

Saya first anak dpt rasa mcm geli2 jentik2 masa 17w mcm tu. 19w dah nmpak skit dari luar bila dia kick . Jenis perut nipis 😅 21w dah cucuk ATT first dose dah.

6mo ago

samaa first baby 17w. sekarang 2nd baby rasa since 15w. bila dah ada exp lagi senang nak perasan baby kick 🥰

Saya dh 17 weeks pun xrasa lagi gerak baby or maybe rasa cuma xtau tu baby gerak ke apa sb 1st time mom. Doc kata 20 weeks + nanti baru boleh rasa.

pnglmn sy bby 1st 12/14w dh blh merasa sikit2...tpi bby ke 2 16w bru merasa siki2...mgkin sbb kulit perut nipis@kurus..

Kalo anak pertama biasa gerak dlm 18 ke 20minggu kalo anak kedua dan seterusnya boleh rasa seawal 16minggu

Saya 18 mnggu terasa bby gerak .. tp kalau cm denyut2 tu takot bby awak yng sedu atau nadi perut awak

mungkin atas perut masing². saya 14w ++ dah gerak mcm rasa buih², ombak² gtu perut.