Yaya Halim, Malaysia

A Mother Of A Beautiful Flower

About Yaya Halim

Baby
Anak saya 3 bulan. Kerap berpeluh even tengah tido dalam aircond pun berpeluh belakang badan dia. Normal ke eh?
Normal tu mums, anak sy pun mcm tu. Dah nak masuk 4 bulan. Mak dgn mkcik sy ckp pn itu normal. Sbp bdan bby tu buang bnda2 yg x baik dlm bdan dy.
Botol Susu
Mommies pakai botol susu apa dan kenapa?
Nuby comfort silicon bottle! I suggest you.
Puting pigeon wide neck. Botol susu beli pumponthego. Sbb botol tu fit dgn puting pigeon. Senang sangat pump and simpan susu dlm botol pumponthego tu. Beli banyak2 botol tu. Nak bg baby susu pakai bot
..more
Pigeon wide neck. Sbb lembut mcm puting kta gak. It depends juga pada bayi menyusu.
Hegen n tomme tippe so far okay. Hegen anak guna since 1 month lg skrang dah 17 months
Botol murah pon ok asalkan baby selesa minum. Kadang da beli mahal² pastu baby xnk pulak. Adoii
Period
Berapa lama masa untuk datang period balik ye lepas deliver??
Mcm sy fully bg, & mkn ubat perancang, lepas 6 bulan baru dtg, itu pun lepas kk tukar lpd ubat oralcon ☺️
Sunat Anak Perempuan
Boleh ibu ibu kongsi baby girl sunat hari ke berapa ye? Dan cara penjagaan.
Sebulan, takde penjagaan. Sebab luka agak sikit.
VIP Member
Sunat sebelum dia pandai pusing badan pun ok. Cara jaga senang je takde apa sgt mommy. Cuma ms beberapa jam pertama jgn guna baby wipes lg kt kemaluan baby
Darah Nifas
Berapa lama darah nifas akan habis ye? Sekarang tinggal lendir coklat tu pun sangat sikit dan kadang ada kadang takde
Skrg dah berapa lama since last time deliver?
VIP Member
Dalam 60 hari masih dikira nifas